Conferinta „Atasamentul parinte-copil, baza relatiilor sanatoase”

 

In Februarie 2018 avem onoarea de a o avea invitata la Bucuresti pe dna. Profesor Univ.  Ana Muntean, autor a peste 10 carti si publicatii de specialitate, cercetator, psiholog pentru copii, una dintre cele mai importante figuri in domeniul atasamentului parinte-copil  la nivel european si printre putinii experti in acest domeniu din tara noastra.

 

17,18 Februarie 2018

 Atasamentul Parinte – Copil,
baza relatiilor sanatoase

Pe parcursul a doua zile, Ana Muntean va prezenta publicului informatii esentiale despre atasamentul parinte– copil:

  • Una dintre pietrele de temelie ale unei dezvoltari sanatoase este fara indoiala stabilirea unor relatii sanatoase, baze de siguranta de la care copiii sa porneasca catre viata si explorare.
  • Ce inseamna un atasament sanatos si de ce au nevoie copiii de un atasament securizant?
  • Atasament si trauma. Rezilienta.
  • Atasamentul copiilor/atasamentul parintilor. Cum si cand poate fi „reparat” atasamentul
  • Atasamentul in copilarie si manifestarile lui in viata de adult

Acest curs este deopotriva adresat parintilor\viitorilor parinti\bonelor\ bunicilor dar si educatorilor\invatatorilor, psihologilor si oricaror persoane dornice sa se implice in procesul de dezvoltare al unor copii cu atasament securizant.

Importanta pe care o are ingrijirea primita de copil in primii ani de viata (pentru sanatatea psihica si dezvoltarea sanatoasa) incepe sa fie constientizata din ce in ce mai mult atat de catre parinti cat si de specialisti.

Pentru ca gradinita\scoala este a doua casa a copiilor, iar ei petrec uneori mai mult timp aici decat acasa impreuna cu parintii lor, trebuie sa ne gandim la persoanele care sunt alaturi de ei zi de zi, educatori, profesori, bone sau bunici etc.Toti acesti oameni, le sunt copiilor (pana in momentul in care copiii se reintorc acasa) mentori, modele, ghizi, prieteni si cred ca cel mai important, acestia devin Persoane de Atasament pentru copii.

Schimbarile sociale, presiunea uriasa asupara parintilor, si necesitatea lor de a fi informati corect, apoi nevoia de locuri in gradinite\crese pentru toti copii inca de la varsta de un an, au dus la marirea gradului de responsabilitate pentru personalul din gradinite care au in grija din ce in ce mai mult dezvoltarea afectiva, cognitiva si sociala a copiilor.

Un atasament sanatos este puntea copilului catre independenta si libertate, catre autonomie, catre construirea relatiilor sanatoase pe tot parcursul vietii si este primordial in sanatatea mentala a fiecarui om.


Mai multe detalii despre eveniment si posibilitatea de inscriere puteti gasi aici:

http://www.leaganulvietii.ro/atasamentul-parinte-copil-baza-relatiilor-sanatoase-17-18-februarie-2018/

https://www.facebook.com/events/1255711294530466/

 

Acest Campaign-a încheiat. Nu mai pot fi făcute angajamente.