Despre Noi

Fundatia CHANCE FOR LIFE este o organizatie neguvernamentala care isi propune dezvoltarea comunitatilor din Romania prin intermediul copiilor si tinerilor. Prin campanii sociale si educationale care provoaca oamenii sa gandeasca diferit, prin programe care ofera suport emotional si social pentru copii si tineri, Chance for Life formeaza spiritul civic al romanilor, contribuind astfel la dezvoltarea durabila a comunitatilor din tara noastra.

Copiii români

Desi s-a confruntat si continua sa se confrunte cu multe probleme, noi credem cu putere ca Romania este o tara minunata in care traiesc oameni foarte buni. Din pacate, exista nenumarate comunitati care traiesc in izolare. Chiar si in mijlocul marilor orase gasim oameni abandonati si lipsiti de sperantă. Fundatia Chance for Life are convingerea ca secretul care duce la dezvoltare este detinut chiar de comunitati si de fiecare dintre oamenii care traiesc acolo. Credem cu putere ca solutia pentru un viitor bun sunt copiii si felul in care acestia devin adulti. De aceea, programele noastre se concentreaza pe copii si pe cei din jurul lor: familiile lor, profesorii lor, promotori ai unui maine mai bun.

Societatea civilă

Chance for Life crede ca societatea civila si institutiile publice au raspunerea celor mai importante functii ale societătii: educarea mintilor oamenilor, protejarea sanatatii si starii lor de bine si a sigurantei lor. Rolul organizaţiilor neguvernamentale pentru dezvoltarea societatii si comunitatilor din Romania este unul crucial. ONG-urile reprezinta initiative ale unor oameni care nu au vrut sa stea deoparte.
Din pacate, increderea oamenilor in aceste institutiile nonguvernamentale (ONG-uri) a fost serios afectata din cauza unei imagini gresite, incapacitatii acestora de a comunica si din cauza unui management defectuos.
Pentru a recastiga increderea publicului, organizatiile trebuie sa fie transparente, sa isi analizeze si sa isi comunice rezultatele. Fundatia Chance for Life isi mediatizeaza periodic rezultatele financiare si face publice rezultatele pe care programele si activitătile sale le obtin.

Viziunea Fundatiei Chance For Life este o societate fara discriminare, in care toti copiii sa se bucure de sanse egale, in care oamenii sa isi asume responsabilitatea pentru semenii lor mai putin norocosi.


ANTIDISCRIMINARE
Chance for Life crede in dreptul fiecarui om de a nu fi discriminat si crede in puterea fiecaruia dintre noi de a lupta impotriva discriminarii.

EGALITATE DE SANSE
Chance for Life crede in dreptul tuturor de a se bucura de tratament egal si crede in puterea fiecaruia dintre noi de a actiona impotriva marginalizarii grupurilor dezavantajate economic sau social.

EDUCATIA
Chance for Life crede ca atunci cand sunt crescuti intr-un context social sanatos, copii devin adulti capabili de empatie, de simt civic si capabili sa se auto-sustina.

RESPECTAREA DREPTURILOR COPILULUI
Chance for Life crede in dreptul fiecarui copil de a beneficia de sanse egale de dezvoltare si de a fi sustinut sa creasca intr-un context care sa ii valorifice potentialul.

IMPLICARE SOCIALA
Chance for Life crede in puterea fiecaruia dintre noi de a schimba ceva in viata celor mai putin norocosi.

VOLUNTARIATUL
Chance for Life crede ca orice om trebuie sa isi asume responsabilitatea comunitatii in care traieste. De aceea, voluntarii sunt una dintre cele mai valoroase resurse pe care le are Chance for Life.

Chance for Life crede ca “analfabetii secolului 21 nu sunt cei care nu stiu sa scrie sau sa citeasca, ci aceia care nu pot sa invete, sa schimbe ce au invatat si sa invete din nou” (Alvin Toffler). De aceea, in fiecare zi ne propunem sa ii ajutam pe copii sa devina adulti carora le place sa invete si nu se tem de schimbare.

In prezent, echipa Chance for Life este compusa din specialisti care au pregatire in domenii ca administrarea afacerii, psihologie şi ergoterapie, asistenta sociala, limbi straine, matematica, limba si literatura romana, jurnalistica si comunicare.

 

Irina Jarrett-Thorpe – Presedinte

Irina a finalizat un MBA in cadrul Kingston Business School, in Londra, Marea Britanie. Deja ea are un Master in Managementul Proiectelor Internationale si este licentiata in Jurnalism si Stiintele Comunicarii. Irina este Presedintele Chance for Life inca din iunie 2000, in aceasta perioada ea lucrand si ca expert al Consiliului Europei (Strasbourg, Franta) in programe din Federatia Rusa si ca trainer al Fundatiei pentru Dezvoltarea Societatii Civile si alte institutii din Romania.

Iuliana Dinu – Membru in board-ul Chance for Life

Iuliana are un Master in Psihoterapie si Psihodiagnostic si este licentiata in Psihologie. Ea este primul voluntar care s-a alaturat echipei, in iulie 2000. In ciuda dificultatilor de inceput, Iuliana a fost inca de atunci un promotor al serviciilor de foarte buna calitate, dovedind o putere de munca cu care putini pot tine pasul. Ea este unul dintre principalii lideri din Chance for Life si un campion al schimbarii si dezvoltarii.

Cristi Stroe – Administrator

Cristi s-a alaturat programelor noastre in 2002 si, foarte curand, s-a dovedit a fi indispensabil pentru toate activitatile fundatiei. Avand incredibil de multe abilitati si cunostinte, Cristi este unul dintre pilonii organizatiei. El detine secretul eficientei si eficacitatii si are devotamentul, onestitatea si veselia unui minunat coechipier.

Dana Apostol – Director Executiv si Director de Program

Dana s-a alaturat echipei Chance for Life in 2005, ca voluntar in cadrul proiectului Bursa Chance for Life. Bunatatea ei si felul in care ii intelege pe copii i-a facut pe acestia sa o iubeasca instantaneu si sa o vada ca pe o a doua mamica. Din 2005, Dana lucreaza cu norma intreaga ca si consilier, iar din 2007 ea este responsabila pentru o noua grupa de copii care au devenit beneficiari ai programului Bursa Chance for Life. Ea este un mentor şi un model nu numai pentru acesti copii, dar si pentru un grupurile de  adolescenti plini de personalitate, care au absolvit prima parte a programului. Foarte des ei vin la Dana sa ceara un sfat intelept. Din anul 2010, Dana a devenit Coordonatorul Programului Bursa Chance For Life.

Madalina Minu – Responsabil Fundraising

Serban Enescu – Director departament Cercetare Dezvoltare

Adela BotoroagaResponsabil Financiar

 

BURSA CHANCE FOR LIFE

Iulia Paraschivescu, Profesoara de franceza & Coordonator Voluntari

Iulia a obtinut un Master in Afaceri Internationale si este licentiata in Limbi Straine – Franceza si Italiana. Ea s-a alaturat echipei Chance for Life in 2003, ca voluntar in cadrul programului Speranta pentru Azi. In 2004 a devenit primul profesor care a deschis copiilor secretele limbii si culturii franceze. Copiii cărora Iulia le-a predat franceza s-au calificat pentru clase cu predare intensiva in aceasta limba si au obtinut deja DELF Scolaire, nivelul A2, o diploma oferita de Institutul Francez. Rezultatele ei dovedesc faptul ca este un profesor extrem de talentat, care creaza si foloseste instrumente moderne. Iulia este si coordonatorul voluntarilor romani si internationali, fiind responsabila de programul EVS in cadrul organizatiei noastre.

Vasile Buruiană, Profesor de matematica

Vasile este licentiat in matematica si are o experienta de lucru cu copiii de peste 30 de ani. El a predat matematica incepand cu 2006 primului grup de beneficiari ai proiectului, care a obtinut rezultate excelente la examenul de capaciate, toţi fiind acum elevi ai unor licee cu renume din Bucuresti.

Angelina Manta, Asistent manager & Indrumator grupa mica

Angelina s-a alaturat echipei Chance for Life in 2011, ca voluntar in cadrul proiectului “Bursa Chance for Life”. A absolvit cursurile Universitatii Politehnica Bucuresti, iar din anul 2013 este responsabil grupa mica si asistent manager pentru proiectul “Bursa Chance for Life”. In perioada 23 – 6 septembrie 2014 a participat la Schimbul international de tineri: “Hope2Cope” – Liverpool, organizat de catre European Playwork Association.

Alina Boca, Psiholog

 

BURSA VODAFONE SULINA

Paula Butilchin, Profesoara de Limba si Literatura Romana si Coordonator proiect

Paula, licentiata in Filologie, s-a alaturat Proiectului Bursa Vodafone Sulina in anul 2014.O fire sensibila, care pune suflet in tot ceea ce face, a reusit sa dea mai multa viata centrului din Sulina. Cu pasiune si dedicare se implica in toate activitatile educative si distractive cu copiii din Bursa Vodafone Sulina. Mereu cu zambetul pe buze, ea reuseste sa ii binedispuna pe toti din jurul ei. Adora copiii si, de aceea, isi petrece o mare parte a timpului alaturi de ei.

Viorica Turbatu, Profesoara de limba si literatura romana

Viorica lucreaza cu copii de peste 26 de ani. Este un profesor talentat si cald, si o persoana foarte organizata. Metodele ei de predare a limbii si literaturii romane, au facut minuni pentru copiii din Bursa Vodafone si au condus la multe rezultate exceptionale obtinute in ultimul an.

Marioara Gheorghe, Supraveghetor copii

Copiii din bursa Vodafone o iubesc mult pe Marioara, pentru ca este ca o a doua mama la centru. Intotdeauna are un zambet sincer ai bun. Marioara nu numai ca are grija ca fiecare dintre copii sa fie in siguranta, dar este si foarte creativa si le propune jocuri din cele mai interesante, pe care copiii adora sa le descopere alaturi de ea.

Steliana Simionov, Bucatareasa

Steliana este bucatar calificat, care a acumulat o vasta experienta gatind in pensiunile pentru turisti din Sulina. Este incantata sa gateasca acum pentru copiii din Bursa Vodafone si ia fiecare zi ca pe o noua competitie, in care copiilor trebuie sa le placa mancarea ei si mai mult. Si credeti-ne, copiii adora mancarea sanatoasa si naturala gatita de Steliana!

Georgeta Nicolau, Menajera

Pentru ca Georgeta are mereu un zambet minunat pe fata, este greu sa nu fii vesel langa ea. Si desi munca ei nu este deloc simpla – sa cureti zilnic dupa 30 de copii, nu e joaca – entuziasmul si efortul Georgetei fac centrul sa straluceasca mereu.

 

SPERANŢĂ PENTRU AZI

Diana Janitzek – Coordonator Program

Ioana Cucu- Psihopedagog Special

Stela Stoian – Supraveghetor

Acest Campaign-a încheiat. Nu mai pot fi făcute angajamente.