Grija pentru copii

Grija pentru copii

 

 Fundatia Chance for Life are convingerea ca solutia pentru un viitor mai bun sunt copiii si felul in care acestia devin adulti. Credem cu putere ca secretul care duce la dezvoltare este detinut chiar de comunitati si de fiecare dintre oamenii care traiesc acolo. De aceea, programele noastre se concentreaza pe copii si pe cei din jurul lor: familiile lor, profesorii lor, promotori ai unui maine mai bun.

Rezultatele anterioare ale proiectelor noastre si feedback-ul primit din partea copiilor beneficiari ai programelor noastre reprezinta motivatia principala pentru care interventia sustinuta, de lunga durata, continua sa fie parte din filosofia existentei noastre organizationale:

12.07.2004, data la care implineam varsta de 12 ani si ziua in care viata urma sa imi daruiasca cel mai frumos si important cadou, cadou ce avea sa-mi schimbe total soarta. Imi amintesc si acum, foarte clar, cum am intrat pe usa sediului Chance for Life, timida, cu o cutie de bomboane. Acolo mi-am intalnit noii mei colegi alaturi de care urma sa descoperim ce va insemna aceasta experienta pentru viitorul nostru.

Se spune ca fiecare om pe care il intalnim in aceasta viata are un impact asupra noastra: ne poate schimba mentalitatea, ne poate deschide noi orizonturi sau pur si simplu ne poate facem sa devenim mai buni.
Azi, dupa 11 ani, realizez ca nu as fi fost o persoana altruista daca nu intalneam voluntarii care isi sacrificau timpul lor liber pentru a veni sa il petreaca alaturi de noi, nu as fi fost o persoana toleranta cu aceleasi valori sociale daca nu as fi intalnit persoanele care au gandit acest proiect si care s-au zbatut din rasputeri ca acesta sa devina realitate si, desigur, sa nu uitam de profesori. Am intalnit profesori minunati ce au iesit din tiparul profesorilor pe care ii aveam la scoala si care efectiv ne-au convins sa ne indragostim de materiile lor prin pasiunea cu care ne vrobeau despre ele.

Pe atunci nu realizam importanta acestor lucruri, dar azi stiu! Stiu ca ca toate acestea au contribuit in mod pozitiv la modelarea peronalitatii mele, dar si la educatia pe care o am in prezent.
Fiecare parinte ar trebui sa se considere norocos daca fiul sau fiica lui ar avea sansa sa participe la un astfel de program de lunga durata.

(Georgiana, absolventa a programului ”Bursa Chance for Life Vodafone” si studenta a Facultatii de Administrare a Afacerilor cu Predare in Limba Engleza din cadrul Academiei de Studii Economice din Bucuresti)

                                                                                                                                                                      Tabara Sibiu, 2014

                                                                                                                                                                         Tabara Sibiu, 2014

                                                                                                                                Plimbare cu vaporasul – Herastrau, 2015

Tabara Sibiu, 2014

 

Acest Campaign-a încheiat. Nu mai pot fi făcute angajamente.