Serviciul European de Voluntariat

Serviciul European de Voluntariat

Serviciul European de Voluntariat (pe scurt SEV) este una dintre actiunile cele mai remarcabile din cadrul programului ERASMUS+ al Uniunii Europene. SEV ofera tinerilor (18-30 de ani) sansa de a trai intr-o alta tara, de a invata o limba straina, de a invata mai multe despre cultura acelei tari si de a face parte din ea. Participantii au sansa de a se dezvolta din punct de vedere social, personal si profesional si de a aduce o contributie in societate ca voluntar intr-un ONG (organizatie non-guvernamentala). Constientizare culturala, diversitate si toleranta sunt cuvinte cheie in programul SEV. Tinerii voluntari isi imbunatatesc cunostintele despre cultura unei tari straine si totodată despre cultura proprie.

Uniunea Europeana pune la dispozițtie un buget pentru cazare, hrana, transport, asigurare, indrumare, traininguri si bani de buzunar. In schimb, voluntarul lucreaza 30-38 de ore pe saptamana intr-un ONG. Durata unui stagiu EVS este intre doua și douasprezece luni. Fundatia Chance for Life este acreditata pentru a trimite voluntari in alte tari si pentru a gazdui voluntari straini (2014-1-RO01-KA110-003029).

Chance for Life ca organizatie de gazduire

Chance for Life primeste cu bratele deschise voluntari internationali in cadrul programelor oferite copiilor si tinerilor care au nevoie de ajutor din Romania. Ca organizatie de gazduire in programul SEV, Chance for Life este responsabila de comunicarea de inainte de inceperea proiectului, procurarea biletelor de avion si toate aranjamentele pentru momentul in care voluntarul soseste la Bucuresti, cum ar fi cazare si asigurare de sanatate. Organizația gazda ofera, de asemenea, un mentor care ghideaza voluntarul SEV in procesul de acomodare si dezvoltare personala. La inceputul proiectului, mentorul ajuta la integrarea voluntarului in organizatie si in noul mediu cultural. Acesta lucreaza, de asemenea, impreuna cu voluntarul la un plan de invatare cu obiective clare pentru perioada de voluntariat. La sfarsitul stagiului, mentorul ajuta voluntarul la completarea YouthPass-ului, un document in care sunt descrise competentele personale si profesionale dezvoltate. Mentorul este persoana care acrediteaza YouthPass-ul, prin semnarea documentului.

In ultimii ani, Chance for Life i-a gazduit pe Fred si Barth din Franta, pe Lotte, Pieter si Anna din Olanda si multe alte grupuri de tineri din diferite tari straine.

Chance for Life ca organizatie de trimitere

Daca doriti sa va alaturati programului SEV aveti nevoie de o organizatie care sa va ajute sa gasiti un proiect SEV potrivit intr-una din cele 33 de tari participante. Chance for Life va ajuta sa va pregatiti pentru SEV, va ofera un curs special premergator plecarii si va ofera o persoana de contact pe parcursul derularii proiectului in timp ce sunteti in strainatate. Chance For Life a trimis de-a lungul timpului mai multi voluntari in tari ca: Italia, Turcia, Norvegia, Lituania, Islanda, etc. Daca doriti sa aflati mai multe despre această posibilitate, va rugam sa ne trimiteti un mail pe adreasa de contact evs@chanceforlife.ro iar responsabilul SEV al organizatiei noastre va va contacta in cel mai scurt timp posibil.

Portofoliu de proiecte

Descarca Flyerul SEV

Acest Campaign-a încheiat. Nu mai pot fi făcute angajamente.