Vă așteptăm la ONGFest, ediția 2016

3

Vă așteptăm la ONGFest

Fundația CHANCE FOR LIFE vă invită să participați la Festivalul Național al Organizațiilor Neguvernamentale din România, care va avea loc între 21-22 mai 2016 la București, în Parcul Herăstrău. Ne găsiți în Parcul Herăstrău, la cortul 91, în apropiere de Zona Nonformală, raportat la intrarea dinspre Lacul Herăstrău, sau în partea din spate a aleii de acces dinspre Piața Charles de Gaulle, lângă punctul de informare 104.

Puteți consulta harta corturilor aici.

Sâmbătă și duminică veți putea cunoaște o parte din echipa Fundației Chance for Life și veți putea afla mai multe detalii despre programele noastre principale – Bursa Chance for Life și Speranță Pentru Azi, precum și despre programele de voluntariat pe care le oferim prin SEV – Serviciul European de Voluntariat.

Despre ONGFest

Festivalul Naţional al organizaţiilor neguvernamentale din România, ONGFest, este cel mai de anvergură eveniment al sectorului neguvernamental din România, un promotor al participarii publice, al comportamentului filantropic şi voluntar, dar şi o oportunitate de a aduce ONG-urile în atenţia cetăţenilor şi a publicului larg.

Organizat anual de către <a href="http://www buy cialis overnight.fdsc.ro/” target=”_blank” data-cke-saved-href=”http://www.fdsc.ro/”>Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile (FDSC), ONGFest îşi propune să contribuie la sporirea numărului de cetăţeni implicaţi activ în comunitate, la dezvoltarea spiritului asociativ şi la creşterea implicării asociaţiilor şi fundaţiilor din România în societate.

Obiectivele ONGFest

  • Să stabilească unui model de interacţiune directă între ONG-uri şi cetăţeni, care să devină o tradiţie a societăţii civile;
  • Să promoveze ONG-urilor mici şi medii, mai puţin vizibile, dar care au o contribuţie majoră în comunitate;
  • Să stimuleze dezbaterile publice între ONG-uri, instituţii publice, companii, mass-media şi cetăţeni, reunind actorii societăţii civile.

Contextul evenimentului

Societatea românească nu înţelege pe deplin sectorul nonprofit. Mai mult decât atât, doar câteva organizaţii sunt vizibile şi acestea sunt active în domenii precum politica, justiţie sau mediu. Pe de altă parte, sunt multe ONG-uri active în comunităţi restrânse, la nivel local, care dezvolta şi implementeaza proiecte de succes, oferind servicii tinerilor, persoanelor cu dizabilităţi, etc. Aceste organizaţii au nevoie de mai mult sprijin din partea autorităţilor pentru atragerea de fonduri şi pentru a-şi îmbunătăţii serviciile.

Publicul nu este familiar cu activităţile desfăşurate de ONG-uri şi de aceea, majoritatea cetăţenilor nu este implicată în activităţi de voluntariat şi nu distribuie 2% din impozitul lor către organizaţii.

FDSC susţine dezvoltarea organizaţiilor din România şi a entităţilor care contribuie la dezvoltarea coeziunii şi a solidarităţii în societate.

Un prim pas făcut de către FDSC în această direcţie este susţinerea promovării sectorului ONG, motiv pentru care vă adresăm invitaţia de a participa la ONGFest – Festivalul Organizaţiilor Neguvernamentale.

Vă așteptăm la ONGFest!

Sursa foto: www.ongfest.ro

Acest Campaign-a încheiat. Nu mai pot fi făcute angajamente.