Vreau sansa mea! – Un nou proiect Chance for Life

4

Fundaţia CHANCE FOR LIFE deruleaza, in cadrul Programului Speranta pentru Azi, Proiectul „Vreau sansa mea!” prin care ne propunem sa sprijinim tinerii dezavantajati sa-si completeze educatia, sa beneficieze de formare profesionala si sa se integreze social si profesional.

Oferim in cadrul proiectului servicii de orientare, consiliere, formare profesionala si integrare pe piata muncii pentru tineri cu dizabilitati.

Sesiunile de consiliere in cariera pot fi individuale si/sau de grup si vor fi oferite de un psihopedagog special. Acesta va sprijini tinerii in identificarea intereselor si abilitatilor lor, caracteristicilor de personalitate, precum si in procesul de luare a unei decizii de cariera si in elaborarea traseului educational si a traseului profesional.

Tinerii vor fi sprijiniti sa stabileasca care sunt nevoile lor educationale pentru a dobandi cunostintele si abilitatile pentru a putea profesa cu succes in meseria aleasa. In acest sens, tinerii vor putea participa la urmatoarele tipuri de activitati:

  1. Cursuri de dezvoltare a abilitatilor de lucru cu calculatorul – ca o cerinta de baza pentru adaptarea la conditiile actuale pe piata muncii, tinerii isi vor imbunatati abilitatile de lucru pe calculator
  2. Cursuri de calificare – tinerii vor putea alege cursuri de calificare in domenii diverse, in functie de interesele si abilitatile lor
  3. Educatie financiara – tinerii vor beneficia de sesiuni de educatie financiara corelate cu statutul lor profesional: planificarea si managementul bugetului, aspecte legate de economisire si modul de folosire a produselor bancare (carduri, depozite bancare etc.).

Odata cu finalizarea procesului de consiliere in cariera si formare profesionala, se va incerca sprijinul tinerilor asistati in identificarea unui loc de munca potrivit intereselor, pregatirii si experientelor anterioare. In paralel, tinerii vor participa la sesiuni de pregatire pentru angajare (CV, scrisoare de intentie, recomandari, scrisoare de multumire) precum si pentru a se pregati pentru interviu. Post-angajare, ei vor beneficia de servicii de sprijin  in perioada adaptarii la noul loc de munca.

In proiect sunt invitati sa se inscrie tineri:

  • cu varste cuprinse intre 18 si 38 ani
  • cu certificat de handicap
  • care isi doresc sa se dezvolte personal si profesional.

Pentru mai multe detalii si inscrieri, va rugam sa ne contactati cu incredere:

Diana Janitzek – diana.janitzek@chanceforlife.ro; 0726207082

Ioana Cucu – ioana.cucu@chanceforlife.ro; 0726698175

Aici gasiti mai multe informatii despre Programul Speranta pentru Azi http://chanceforlife.ro/ro/programe-chance-for-life/speranta-pentru-azi/.

Proiectul este realizat de Fundatia Chance for Life cu sprijinul Fundatiei United Way Romania.

Vreau sansa mea vizual

Acest Campaign-a încheiat. Nu mai pot fi făcute angajamente.